5x goede redenen om vrachtwagenchauffeur te worden!

13 januari 2022

5 redenen om vrachtwagenchauffeur te worden

Vrachtwagenchauffeur worden: sommigen dromen er al vanaf jongs af aan van. Anderen krijgen wellicht pas op een latere leeftijd interesse in dit mooie vak. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière? Dan kan een baan als vrachtwagenchauffeur wellicht voor jou wel de ideale stap zijn. Waarom je vrachtwagenchauffeur zou moeten worden? Lees snel verder, wij zetten hieronder wat goede redenen om vrachtwagenchauffeur te worden op een rij!

Verzekerd van werk

Een van de grootste voordelen van het mooie vak als vrachtwagenchauffeur is dat je verzekerd bent van werk. De vraag naar vrachtwagenchauffeurs is namelijk hoog en we verwachten dat dit voorlopig ook nog wel zo blijft. Je kiest dus voor een toekomst waarbij je verzekerd bent van werk.

Vrijheid

Waarom je vrachtwagenchauffeur zou moeten worden? Omdat je bij deze baan veel vrijheid hebt. Je hebt geen 9 tot 5 baan, waarbij je de hele dag op een kantoor zit. Jouw werkplek is de vrachtwagen, waarmee je lekker zelfstandig toffe routes kunt rijden. Je zal als vrachtwagenchauffeur verschillende routes rijden en ook je werktijden kunnen flink variëren.

Of je nu alleen overdag wilt rijden of liever regelmatig internationale routes rijdt waarbij je meerdere dagen van huis bent: jij hebt als vrachtwagenchauffeur zelf de kans om dit te bepalen. Er zijn voor deze baan namelijk verschillende functies beschikbaar, waardoor je kunt solliciteren naar een functie die echt bij je past.

Je komt op veel plekken

Als vrachtwagenchauffeur, zeker als je ook internationale routes rijdt, kom je op veel plekken. Wanneer je in Nederland rijdt ontdek je veel verschillende delen van het land en rijd je internationaal dan kom je op plekken waar je waarschijnlijk nog niet eerder bent geweest. Je krijgt binnen dit vak dus de kans om mooie locaties te ontdekken.

Je bent onmisbaar

Een reden om vrachtwagenchauffeur te worden is omdat je onmisbaar bent. Vrachtwagenchauffeurs zijn hard nodig. Om de supermarkten te bevoorraden, benodigdheden voor de bouw te leveren en ga zo maar door. Als vrachtwagenchauffeur heb je dus een zeer belangrijke functie, want zonder jou staan veel branches stil. Een baan met veel verantwoordelijkheid, dus!

Goed salaris

Ook mooi meegenomen als je kiest voor een baan als vrachtwagenchauffeur: een goed salaris. Het definitieve salaris dat je gaat verdienen is afhankelijk van meerdere dingen: hoeveel uur je werkt, je ervaring, het soort lading dat je vervoert, het soort routes dat je rijdt en eventuele toeslagen. Gemiddeld ligt het salaris tussen de €1966 en €3015 bruto per maand.

Opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Zie jij het helemaal zitten om vrachtwagenchauffeur te worden? Wij bieden jou de mogelijkheid om gratis opgeleid te worden én geven baangarantie. Om deel te nemen aan ons gratis opleidingstraject, dien je wel aan een aantal vereisten te voldoen. Voldoe je aan deze vereisten en heb je interesse? Dan maken we graag kennis met jou! Je kunt eenvoudig solliciteren via deze link.

Gerelateerde berichten

Zo ziet een baan als chauffeur horecadistributie eruit

Als vrachtwagenchauffeur kun je in verschillende functies aan de slag. Van betonmixerchauffeur tot pendelchauffeur: je kunt alle kanten op. Een functie waar je ook zeker over na kunt denken, is horecadistributiechauffeur. Als jij een gezelligheidsmens bent en je als...

Lees meer
CE-vrachtwagenchauffeur worden? Dit staat je te wachten

CE-vrachtwagenchauffeur worden? Dit staat je te wachten

Heb je jouw rijbewijs C al op zak en wil je graag CE-vrachtwagenchauffeur worden? Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière, is het behalen van je E achter C rijbewijs (CE) een mooie uitdaging. Meer verdienen, internationale ritten en rijden met groter...

Lees meer
Werken als betonmixerchauffeur? Dit kun je verwachten

Werken als betonmixerchauffeur? Dit kun je verwachten

Het werk als betonmixerchauffeur is een vak apart. En dat is nou ook precies wat deze functie zo leuk maakt! Maar wat doet een betonmixerchauffeur nou eigenlijk, wat heb je nodig, hoe ziet een werkdag eruit, wat maakt het werk leuk en wat ga je verdienen? Hieronder...

Lees meer

Apeldoorn
Stadhoudersmolenweg 70a
7317 AW Apeldoorn
T. 055 303 2130

Bleiswijk
Briljantstraat 1
2665 NJ Bleiswijk
T. 010 310 6050

Groningen
Kieler Bocht 27-2
9723 JA Groningen
T. 050 305 3940

Oudehaske
Appelhof 2
8465 RX Oudehaske
T. 0513 674 300

Purmerend
Cantekoogweg 15
1442 LG Purmerend
T. 0299 405 730

Roosendaal
Borchwerf 14
4704 RG Roosendaal
T. 0165 745 660

Venlo
Jan van Riebeeckweg 13
5928 LG Venlo
T. 077 399 8190

Hoofdkantoor
Cantekoogweg 15
1442 LG Purmerend
T. 0299 410 014