CE-vrachtwagenchauffeur worden? Dit staat je te wachten

11 maart 2022

ce-vrachtwagenchauffeur worden

Heb je jouw rijbewijs C al op zak en wil je graag CE-vrachtwagenchauffeur worden? Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière, is het behalen van je E achter C rijbewijs (CE) een mooie uitdaging. Meer verdienen, internationale ritten en rijden met groter materieel: het hoort er allemaal bij. Maar hoe haal je jouw CE-rijbewijs, welke werkzaamheden kun je uitvoeren en wat zijn de voordelen van een baan als CE-chauffeur? Als je graag meer te weten wilt komen over dit mooie vak, ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je alle ins en outs en vertellen je wat jou te wachten staat.

Wat is een CE-rijbewijs?

Een CE-rijbewijs ie een aanvullend rijbewijs op het C-rijbewijs.

• Met een C-rijbewijs mag je voertuigen besturen met een toegestane maximummassa van meer dan 3500 kg. Er mag een aanhangwagen gekoppeld worden met een maximummassa van maximaal 750 kg.

Met een CE-rijbewijs mag je een aanhangwagen/oplegger combinatie besturen die zwaarder is dan 750 kg. Met een rijbewijs CE krijg je als vrachtwagenchauffeur dus meer verantwoordelijkheden.

De voordelen van CE-vrachtwagenchauffeur worden

Maar wat maakt een baan als CE-chauffeur nou eigenlijk zo leuk? Naast het feit dat het een mooie volgende stap is in jouw carrière als vrachtwagenchauffeur, heeft het nog meer voordelen. Om jou hier een beter beeld van te geven, sommen wij er hieronder een paar voor je op:

 • Groter materieel rijden
 • Trekker-oplegger of wipkar combi
 • Doorgroeien in salaris
 • Meer divers werkaanbod nationaal
 • Internationaal rijden, enkel of dubbelbemand

Welke werkzaamheden kan je uitvoeren als CE-chauffeur?

Om erachter te komen of een baan als CE-chauffeur iets voor jou is, wil je natuurlijk weten welke werkzaamheden je kunt verwachten. Met het vrachtwagenrijbewijs E achter C ben je veel breder inzetbaar als vrachtwagenchauffeur. Je hebt dus veel meer keuze in het werk wat je kunt gaan doen.

Je kunt denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Levensmiddelenvervoer
 • Bevoorraden van winkels
 • Bloemen- en plantenvervoer
 • Horeca (dranken, etenswaar etc.)
 • Stadsdistributie
 • Landelijke distributie
 • Afvalstoffenvervoer (container & kraak- of perswagen)
 • Kiepauto (zand & afval)
 • Betonmixer
 • Tankwagen (ADR certificaat vereist)
 • Internationaal vervoer, enkel of dubbelbemand

Wat ga je verdienen met een rijbewijs CE?

Ook belangrijk is uiteraard het loon van een CE-chauffeur. Want wat ga je verdienen met een rijbewijs CE op zak? Het bruto uurloon, vanaf 21 jaar, ligt gemiddeld tussen de 12,97 en 16,41 euro per uur, exclusief toeslagen. Wat je daadwerkelijk gaat verdienen als CE-chauffeur? Dat is afhankelijk van je ervaring, het type werk en onder welke CAO je werkt.

Hoe kan je een CE-rijbewijs halen?

Ben je vrachtwagenchauffeur en toe aan het grotere werk? Als jij een nog betere vrachtwagenchauffeur wilt worden, ga dan voor het CE-rijbewijs! Maar hoe kun je een CE-rijbewijs halen? Wij kunnen je hierbij op weg helpen. Bij ons krijg je de mogelijkheid om GRATIS je rijbewijs CE te halen én we bieden baangarantie. Gratis? Ja, echt gratis!

Wat kun je verwachten van ons gratis opleidingstraject?

Als je onze gratis opleiding voor het CE-rijbewijs gaat volgen, zal je een uniek CV gaan opbouwen. Je neemt een kijkje in verschillende keukens. Hierdoor kun je ontdekken wat je leuk en minder leuk vindt. De opleiding bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wij betalen de opleiding voor het E achter C-rijbewijs. Tijdens de opleiding ontvang je geen loon. De opleiding kun je volgen in je eigen tijd naast je eventuele huidige baan.

Heb je de opleiding succesvol afgerond? Dan kun je worden ingezet bij diverse grote opdrachtgevers. Je zult nu loon ontvangen, net zoals elke andere chauffeur (TLN CAO). Wij zijn altijd op zoek naar de gouden match. Daarom doen we er alles aan om je aan het werk te zetten bij een toffe opdrachtgever. Heb je 2500 uren voor ons gewerkt? Dan ben je vrij om ergens anders aan de slag te gaan. Het is mogelijk om eerder weg te gaan bij Worktrans. Echter zal je dan wel een deel van de kosten van de opleiding terug moeten betalen.

Waarom zou je kiezen voor ons opleidingstraject?

Wil je een betere vrachtwagenchauffeur worden? En ben je benieuwd of onze gratis opleiding voor het CE-rijbewijs iets voor jou is? Als je op onderstaande punten ‘ja’ kunt antwoorden, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 • Je bent toe aan het grotere werk (trekker-oplegger, wipkar combi, internationaal rijden)
 • Je wilt ervaring opdoen bij verschillende bedrijven
 • Je wilt werken bij een betrouwbaar uitzendbureau
 • Je wilt heldere afspraken en elke week op tijd je loon ontvangen

Heb je als kandidaat ook nog kosten voor de opleiding?

Worktrans betaalt de gehele opleiding voor het CE-rijbewijs. Voor de rijopleiding betaal jij dus helemaal niets. Als kandidaat betaal je alleen zelf je VOG, medische keuring, gezondheidsverklaring en digipas.

Waar moet je aan voldoen om deel te nemen aan de gratis opleiding?

Interesse in onze gratis opleiding voor het CE-rijbewijs? Leuk! Er zijn wel wat voorwaarden waar je aan moet voldoen om aan onze opleiding deel te nemen. Hieronder zetten wij deze voor je op een rijtje:

 • Rijbewijs C en in het bezit van een auto/motor
 • Fulltime beschikbaar
 • Communicatief vaardig en representatief
 • Flexibele instelling en werktijden (bereid om zowel weekenddiensten als nachtdiensten te werken)
 • Woonachtig in Nederland en Nederlands sprekend (B2 niveau)
 • Verklaring omtrent gedrag (VOG)
 • Technische kennis
 • Goede lichamelijke gezondheid
 • Geen schuldsanering en/of loonbeslag
wil jij ce-vrachtwagenchauffeur worden? blijf niet dromen maar kom in actie!

Als je interesse hebt in het behalen van het CE-rijbewijs, zoek dan niet verder! Wij leiden je graag op.

Nog meer weten over ons gratis opleidingstraject tot CE-chauffeur? Iedere maand geven wij webinars waarin wij jou alle ins en outs vertellen. Je kunt jezelf hier aanmelden voor het eerstvolgende webinar E achter C rijbewijs.

Ook deze website geeft je natuurlijk informatie over onze opleiding. Ben je helemaal overtuigd? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Gerelateerde berichten

Zo ziet een baan als chauffeur horecadistributie eruit

Als vrachtwagenchauffeur kun je in verschillende functies aan de slag. Van betonmixerchauffeur tot pendelchauffeur: je kunt alle kanten op. Een functie waar je ook zeker over na kunt denken, is horecadistributiechauffeur. Als jij een gezelligheidsmens bent en je als...

Lees meer
Werken als betonmixerchauffeur? Dit kun je verwachten

Werken als betonmixerchauffeur? Dit kun je verwachten

Het werk als betonmixerchauffeur is een vak apart. En dat is nou ook precies wat deze functie zo leuk maakt! Maar wat doet een betonmixerchauffeur nou eigenlijk, wat heb je nodig, hoe ziet een werkdag eruit, wat maakt het werk leuk en wat ga je verdienen? Hieronder...

Lees meer
5x goede redenen om vrachtwagenchauffeur te worden!

5x goede redenen om vrachtwagenchauffeur te worden!

Vrachtwagenchauffeur worden: sommigen dromen er al vanaf jongs af aan van. Anderen krijgen wellicht pas op een latere leeftijd interesse in dit mooie vak. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière? Dan kan een baan als vrachtwagenchauffeur wellicht voor jou wel...

Lees meer

Apeldoorn
Stadhoudersmolenweg 70a
7317 AW Apeldoorn
T. 055 303 2130

Bleiswijk
Briljantstraat 1
2665 NJ Bleiswijk
T. 010 310 6050

Groningen
Kieler Bocht 27-2
9723 JA Groningen
T. 050 305 3940

Oudehaske
Appelhof 2
8465 RX Oudehaske
T. 0513 674 300

Purmerend
Cantekoogweg 15
1442 LG Purmerend
T. 0299 405 730

Roosendaal
Borchwerf 14
4704 RG Roosendaal
T. 0165 745 660

Venlo
Jan van Riebeeckweg 13
5928 LG Venlo
T. 077 399 8190

Hoofdkantoor
Cantekoogweg 15
1442 LG Purmerend
T. 0299 410 014