Zo ziet een baan als chauffeur horecadistributie eruit

22 augustus 2022

Als vrachtwagenchauffeur kun je in verschillende functies aan de slag. Van betonmixerchauffeur tot pendelchauffeur: je kunt alle kanten op. Een functie waar je ook zeker over na kunt denken, is horecadistributiechauffeur. Als jij een gezelligheidsmens bent en je als geen ander weet hoe je service- en klantgericht aan het werk kunt gaan, is dit wellicht wel de ideale functie voor jou. Maar hoe ziet een baan als chauffeur horecadistributie eruit? Wij brengen je op de hoogte!

Wat ga je doen als chauffeur horecadistributie?

Als horecadistributiechauffeur ben je verantwoordelijk voor het laden- en lossen bij horecagelegenheden. Jij zorgt er dus voor dat de horeca wordt bevoorraad. Zonder jou kan de horeca niet goed draaien, dus je hebt een verantwoordelijke taak.

Als chauffeur horecadistributie zal je lekker vroeg beginnen. Je zal meerdere ritten op een dag hebben en dus bij diverse horecagelegenheden laden- en lossen. De werkdagen kunnen zijn van maandag t/m vrijdag, maar het komt ook wel eens voor dat je in het weekend moet werken.

Wat heb je nodig om horecadistributiechauffeur te worden?

Om chauffeur horecadistributie te worden dien je in het bezit te zijn van een C-rijbewijs, Digipas en geldige code 95. Daarnaast ben je service- en klantgericht: jij bent tenslotte het visitekaartje van het bedrijf. Klanten komen naar jou toe met vragen en daarom is het van belang dat je hen netjes te woord staat en zo goed mogelijk van antwoorden probeert te voorzien.

Het is van belang dat je een goede fysieke conditie hebt, want het werk kan soms zwaar zijn. Je moet in deze functie namelijk fusten, kratten en karren met eten en drinken lossen. Je gaat rijden in drukke en soms lastige gebieden en daarom is het belangrijk dat jij je hoofd koel kan houden. Tenslotte vind je het als chauffeur horecadistributie geen probleem om af en toe in het weekend te werken.

Waarom is deze baan zo leuk?

Waarom je zou moeten kiezen voor een baan als chauffeur horecadistributie als je een rijbewijs C op zak hebt? Omdat dit een leuke, afwisselende baan is. Je hebt veel verantwoordelijkheid en komt op veel verschillende plekken. Als je in veel cafés en kroegen komt laden en lossen, is de kans groot dat je een bekend en geliefd persoon wordt. Omdat je vaak op de horecagelegenheden komt zal je goed worden ontvangen. Af en toe een leuk praatje maken is dan ook zeker mogelijk.

Wat ga je verdienen als chauffeur horecadistributie?

Wat je gaat verdienen als horecadistributiechauffeur, is afhankelijk van de CAO bij de opdrachtgever waar je aan de slag gaat. Reken op een brutoloon tussen de …. (INVULLEN) en …. per uur.

Waar vind je vacatures voor chauffeur horecadistributie?

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als horecadistributiechauffeur? Door heel het land zijn wij op zoek naar deze mensen. Worktrans heeft leuke openstaande vacatures, deze vind je hier. Als jouw interesse is gewekt door een van onze vacatures, solliciteer dan vooral. Wie weet ben jij dan binnenkort wel aan het werk voor een prachtige opdrachtgever!

Wil je een C-rijbewijs halen?

Wil jij graag vrachtwagenchauffeur worden om bijvoorbeeld een functie als horecadistributiechauffeur te vervullen, maar heb je geen rijbewijs? Niet getreurd, want wij bieden je de kans om deze te halen. Bij Worktrans kun je een GRATIS opleiding voor het C-rijbewijs volgen. Daarnaast bieden wij een baangarantie. Zodra je slaagt voor ons gratis opleidingstraject, kun je aan de slag bij de mooiste opdrachtgevers van Nederland.

Gerelateerde berichten

CE-vrachtwagenchauffeur worden? Dit staat je te wachten

CE-vrachtwagenchauffeur worden? Dit staat je te wachten

Heb je jouw rijbewijs C al op zak en wil je graag CE-vrachtwagenchauffeur worden? Als jij klaar bent voor de volgende stap in jouw carrière, is het behalen van je E achter C rijbewijs (CE) een mooie uitdaging. Meer verdienen, internationale ritten en rijden met groter...

Lees meer
Werken als betonmixerchauffeur? Dit kun je verwachten

Werken als betonmixerchauffeur? Dit kun je verwachten

Het werk als betonmixerchauffeur is een vak apart. En dat is nou ook precies wat deze functie zo leuk maakt! Maar wat doet een betonmixerchauffeur nou eigenlijk, wat heb je nodig, hoe ziet een werkdag eruit, wat maakt het werk leuk en wat ga je verdienen? Hieronder...

Lees meer
5x goede redenen om vrachtwagenchauffeur te worden!

5x goede redenen om vrachtwagenchauffeur te worden!

Vrachtwagenchauffeur worden: sommigen dromen er al vanaf jongs af aan van. Anderen krijgen wellicht pas op een latere leeftijd interesse in dit mooie vak. Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière? Dan kan een baan als vrachtwagenchauffeur wellicht voor jou wel...

Lees meer

Apeldoorn
Stadhoudersmolenweg 70a
7317 AW Apeldoorn
T. 055 303 2130

Bleiswijk
Briljantstraat 1
2665 NJ Bleiswijk
T. 010 310 6050

Groningen
Kieler Bocht 27-2
9723 JA Groningen
T. 050 305 3940

Oudehaske
Appelhof 2
8465 RX Oudehaske
T. 0513 674 300

Purmerend
Cantekoogweg 15
1442 LG Purmerend
T. 0299 405 730

Roosendaal
Borchwerf 14
4704 RG Roosendaal
T. 0165 745 660

Venlo
Jan van Riebeeckweg 13
5928 LG Venlo
T. 077 399 8190

Hoofdkantoor
Cantekoogweg 15
1442 LG Purmerend
T. 0299 410 014